Behandelingen

Behandelingen


Arm, nek en schouder klachten

Deze 3 staan in relatie met elkaar. Een goede houding en bewegingsanalyse bij een klacht van een of meerdere van deze is dan ook zeer noodzakelijk. Een master manueeltherapeut is hiervoor het meest geschikt.

Lage rug en heup klachten

Heb je klachten in de rug dan kan dit klachten geven in de heup en zelfs in de knie Als voorbeeld geeft heup slijtage vaak rugklachten als compensatie. Alle pijn en functionele klachten in de rug beïnvloeden elkaar. Het bekken is de verbindende factor tussen de heup en de rug en heeft een stabiliserende functie. Overleg met onze bekken fysiotherapeut Anne Riemersma is bij ons snel gemaakt, vaak wordt een cliënt dan samen bekeken, en de best passende therapie uitgezocht.

Fysiotherapie aan huis (zorgpad voor ouderen)

Kerntaken voor het zorgpad zijn het identificeren van potentieel kwetsbare ouderen op het gebied van motorisch danwel cognitief functioneren en hier middels een vorm van stepped care de meest ideale behandeling op inrichten. Zowel het identiferen van potentieel kwetsbare ouderen als het inrichten van de behandeling en diagnostiek hierbij wordt gedaan m.b.v. gestandaardiseerde meetinstrumenten.

Mindfull fysiotherapie

Mindfulness betekent aandacht schenken op een open en niet-oordelende manier. We spreken van mindfulness als je de omgeving of je innerlijke wereld (waaronder pijn) bewust en met aandacht observeert vanuit een psychologisch neutrale instelling. Daarbij kunnen de dingen die je ervaart weliswaar prettig, onprettig of neutraal zijn, maar we stoppen ermee het actief na te streven of te voorkomen. Pijn is bijvoorbeeld onprettig, dat voel je gewoon. Dat is de aard van pijn. De pijn bevechten is echter een keuze.

Knie enkel en voet klacht

Klachten van een van deze 3 zijn vaak lokaal maar onderdeel van het geheel waar de rug, heup en bekken op rusten en vaak pijnproblemen veroorzaakt door blessures door traumata of overbelasting. Te lang wachten met aanpakken van het probleem geeft risico op problemen elders in het lichaam.

Sport specifieke

Sport specifieke blessures: gespecialiseerd in tennis, golf, veldhockey, wielrennen en hardlopen.

Bekken fysiotherapie

Behandeling van bekken gerelateerde pijn of disfunctie zoals incontinentie . Vaak worden deze klachten onderbelicht en weggeschoven. Anne Riemersma is hier in gespecialiseerd Master bekkenfysiotherapeut en kan u hier mee helpen.

Hand en pols klachten

Ontstaat vaak door traumata of overbelasting thuis, met sport of het werk. Klachten door overbelasting zijn vaak met advies en simpele therapie op te lossen. De impact van de klachten in het gebied van de hand en pols is groot omdat je ze de hele dag nodig hebt, en zo krijgt het weefsel niet de kans om goed te herstellen. Ook bij trauma;s zoals pols fracturen en band letsel is het belangrijk om op tijd te starten met advies en later lichte training om chronische problemen te voorkomen.

Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen van de leeftijden 0 tot 18 jaar . Gericht op de ontwikkeling en het bewegen van een kind . Daarnaast is er kennis over pedagogiek en kind specifieke problemen. Onze therapeut Josje Stoffels richt zich op deze jonge clienten groep.

Parkinson

Wij zijn als praktijk aangesloten bij ParkinsonNet, onze 2 therapeuten Michelle Arbman en Bas de Kok. Zij zijn bijgeschoold om cliënten met de ziekte van Parkinson te helpen. Hierbij wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke functie.

COPD

Chronisch obstructieve longaandoeningen) Yorick en Josje zijn samen gespecialiseerd in revalidatie bij COPD. Zij werken samen met LEF010 waarvan uit goed contact is met de ziekenhuizen en collegas in de regio, hierdoor trachten wij de kwaliteit hoog te houden.

Etalagebenen claudicatio

Begeleiding bij mensen met Claudicatio intermittens of terwijl etalage benen. Wij trainen adviseren en begeleiden deze groep, met als doel verbeteren van de loopafstand en optimaliseren van de alledaagse activiteiten.

Heup pijn

-Trochanter major syndroom (pijnklachten op de buitenzijde van de heup o.a. slijmburs) -Heup artrose -Heup impingment (inklemming verschijnselen) -Snapping hip -Perthes -Piriformis syndroom