Heup pijn

Klachten in en rondom de heup worden vaak gezien door de fysiotherapeut. Yorick en Michelle zien cliënten met heup pijn in verschillende leeftijdsgroepen van jong tot oud, sportend tot niet sportend.  

Door een intake gesprek en lichamelijk onderzoek wordt de heuppijn geanalyseerd om tot een duidelijke diagnose te komen. De diagnose wordt met u besproken en op basis van deze conclusies wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan geeft u een duidelijk tijdspad en kan bestaan uit mobilisaties (verbetering van de bewegelijkheid van het gewicht), oefentherapie (o.a. kracht en stabiliteit training) en aanpassing in dagelijkse activiteiten.  

Bij heupklachten is het veelvoorkomend dat er op termijn lage rug klachten of bekkenproblematiek kan ontstaan. Naast het heup gewricht is daarom van belang een keten analyse te maken en de enkel, knie, lage rug en het bekken te onderzoeken. Voor de bekkenproblematiek is er een korte lijn met onze bekkenfysiotherapeute Anne Riemersma. 

Bij heup klachten is artrose een veelbesproken onderwerp. Om snel duidelijkheid te krijgen omtrent de oorsprong van de heuppijn werken wij nauw samen met de artsen en specialisten Bergman Kliniek en het SFG. Naast het behandelen van heuppijn, bijvoorbeeld als gevolg van artrose, verzorgen wij tevens de gerichte revalidatie na een heup operatie zoals een nieuwe heup of een gebroken heup.