Ben ik verzekerd?

Ben ik verzekerd?

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor fysiotherapie (meestal) niet vergoed, de factuur komt dan voor eigen rekening.

Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie dan declareren wij de kosten voor uw behandeling direct bij uw verzekering. De aanvullende verzekering vergoedt een aantal van de fysiotherapie behandelingen, kijk daarvoor de polisvoorwaarden na of neem contact op met uw verzekeraar.

Wij adviseren u de vergoeding voor fysiotherapie zelf te controleren in de polis. De eindverantwoordelijkheid ligt bij u zelf om op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden.

U kunt direct bij ons terecht, u hoeft niet eerst langs de huisarts voor een verwijzing. Mocht er voor uw indicatie wel een verwijzing nodig zijn, dan zullen wij dat met u overleggen.

Belangrijk is om u te realiseren dat alle vergoedingen vanuit de basisverzekering, voor verzekerden van 18 jaar of ouder, vallen onder het verplicht eigen risico. Het eigen risico geldt niet voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Ben ik verzekerd?

Chronische fysiotherapie

Chronische fysiotherapie: een lijst van aandoeningen die worden vergoed vanuit de basisverzekering mits er aan de voorwaarden voldaan wordt.

Vraag onze balie of klik hier voor de complete lijst.

Staat uw klacht of aandoening op de lijst voor chronische aandoeningen?

Ja


Uw aandoening wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit uw basis pakket.

Maar….
Eerst moeten er 20 behandelingen worden voldaan alvorens de zorgverzekeraar toestaat uw basis verzekering aan te spreken.

Deze 20 behandelingen kunnen gedeclareerd op uw aanvullende verzekering en of voor eigen rekening.  Stel: uw heeft 12 behandelingen in uw aanvullend pakket dan zou uw 8 behandelingen zelf moeten betalen. Goed overleg met onze balie voorkomt onduidelijkheden.

Wanneer een aandoening vergoedt word vanuit de basisverzekering doet dit aanspraak op uw eigen risico.

Nee


Dan valt uw aandoening onder “niet chronische fysiotherapie”

Lees hieronder verder voor “Ben ik verzekerd, voor niet chronische fysiotherapie?”

Ben ik verzekerd?

Niet chronische fysiotherapie

Niet chronische fysiotherapie: een lijst van aandoeningen die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering hierop zijn “heup en knie artrose” en “urine incontinentie”

Heeft u een aanvullende verzekering?

Ja


Wilt u weten hoeveel behandelingen u heeft?
Vraag het aan onze balie of aan uw zorgverzekeraar.

Nee


Ik heb geen aanvullende verzekering. Deze handeling zult u zelf moeten betalen.

klik hier voor onze tarieven.

Tenzij er sprake is van knie, heup artrose en urine incontinentie.

Therapeuten

Wilt u meer weten?

Klachten en aandoeningen