Dans voor Parkinson, MS en reuma

Dans voor Parkinson, MS en reuma

Parkinson dans

Dansen en bewegen voor mensen met Parkinson, Multiple Sclerose en reuma. Mensen met langdurige en chronische ziekte krijgen vaak het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Dans is dan een welkome aanvulling op alles wat al moet, omdat het vooral samen leuk is! 

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die voelt dat het lichaam stijver aan het worden is. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft het ook aan: bewegen is goed voor het lijf maar vooral de combinatie met muziek is ook fantastisch voor het brein!

Vitaal dansen 50+

De lessen zijn prima geschikt voor mensen die wat meer beweging in hun leven kunnen gebruiken. U blijft vitaal via dansbewegingen op verschillende soorten muziek. Geschikt voor ieder niveau, danservaring is dan ook niet nodig.

In de lessen werkt u aan een gezonde lichaamshouding, aan coördinatie, balans en doet u spierversterkende oefeningen. De muziek ondersteunt de bewegingen en zorgt voor positieve afleiding waardoor u bijna niet merkt dat u aan het trainen bent. De lessen zijn gebaseerd op diverse danstechnieken zoals: ballet, moderne en jazzdans. Na een rustige warming-up volgen diverse specifieke oefeningen en een simpele choreografie. We sluiten de les af met kracht en stretchoefeningen op de mat. U zult merken dat u fysiek sterker en flexibeler wordt en met een blij en tevreden gevoel de studio verlaat.

Vitaal dansen is een groepsles. Samen trainen is namelijk niet alleen stimulerend maar ook gezellig, na de les drinken we vaak met een aantal een kopje koffie.

In deze les draagt u makkelijk zittende (trainings)kleding. Bijvoorbeeld een legging en een t-shirt.
De meeste cursisten dansen graag op sokken of dansschoentjes met zachte, gladde zool. Een eigen handdoek voor op de mat is aan te raden.

Praktische informatie

Los zittende kleding en sokken voldoen prima voor beide lessen.
Voor de danstraining graag ook een eigen handdoek meenemen.

Tarieven

Trainers

Neem gerust contact op als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen.

Telefonisch

010 - 461 04 80

Schrijf u in

via de website

Video

Blogs

Fysiotherapie en mindfulness

Fysiotherapie en mindfulness Mindfulness betekent aandacht schenken op een open en niet-oordelende...

Lees verder

Spanningshoofdpijn is goed te behandelen

Spanningshoofdpijn is goed te behandelen Spanningshoofdpijn wordt vaak gezien als een hoofdpijnvorm...

Lees verder

Corona revalidatie voor thuisdoormakers

Corona revalidatie voor thuisdoormakers Corona, we krijgen er allemaal mee te maken....

Lees verder