Ryanne van Rossen

Ryanne van Rossen
Fysiotherapeut en Osteopaat i.o.

Na het afronden van mijn studie fysiotherapie in 2011 ben ik aan het werk gegaan in verschillende praktijken in Rotterdam. Een verhuizing naar Brabant bracht me bij een grote landelijke fysiotherapiepraktijk, waar ik veel ervaring heb opgedaan in de revalidatie van chronische rugklachten en nekklachten.

Mijn specialisaties zijn schouderklachten waaronder ook schouderrevalidatie, hiervoor heb ik diverse scholingen gevolgd. De schoudergordel bestaat uit verschillende gewrichten, banden en vele spieren die allemaal in balans samenwerken om bewegingen n de schouder mogelijk te maken. Het is wat puzzelwerk om de oorzaak te vinden, dat vind ik juist de uitdaging en maakt het voor mij een interessant gewricht. Ik ga dan ook graag met u op zoek naar wat nodig is om de balans in uw schouder en lichaam te herstellen.

In mijn zoektocht naar meer mogelijkheden om mijn cliënten te kunnen begeleiden ben ik in 2016 begonnen aan de opleiding Osteopathie in Antwerpen. De kennis van mijn opleiding pas ik direct toe in de praktijk. Osteopathie is gestoeld op 2 basisprincipes: de anatomie ofwel de vorm en de fysiologie ofwel de functie. Vorm beïnvloed de functie en omgekeerd. Het doel van een osteopaat bij de behandeling van een client is die client helpen het lichaam (dus de anatomie en de fysiologie) zo perfect mogelijk in balans te krijgen. Een lichaam is altijd op zoek naar balans en herstel, soms heeft het alleen een zetje in de goede richting nodig.

Mijn vrije tijd vul ik met yoga en hardlopen, en onlangs ben ik begonnen met golfsurfen. Ook is een grote hobby van mij thee, en alles wat daarbij komt kijken.

Specialisaties van Ryanne

Ryanne is aanwezig op
  • Maandag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Wilt u een afspraak met Ryanne?

Blogs

Netwerk Traumarevalidatie

Netwerk traumarevalidatie Een ongeval meegemaakt, in het ziekenhuis/revalidatiecentrum opgenomen geweest en vervolgens...

Lees verder

Fysiotherapie en mindfulness

Fysiotherapie en mindfulness Mindfulness betekent aandacht schenken op een open en niet-oordelende...

Lees verder

Spanningshoofdpijn is goed te behandelen

Spanningshoofdpijn is goed te behandelen Spanningshoofdpijn wordt vaak gezien als een hoofdpijnvorm...

Lees verder