Groh Fysiotherapie – Parkinson

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Parkinson is een complexe ziekte die steeds vaker voorkomt. De behandeling en begeleiding vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak, twee van onze fysiotherapeuten zijn daarom aangesloten bij ParkinsonNet. Dit netwerk houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling van de behandeling van de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. U kunt bij onze Parkinson gespecialiseerde therapeuten terecht wanneer u gediagnostiseerd bent met de ziekte van Parkinson of andere Parkinsonismen.

De ziekte van Parkinson kan zorgen voor motorische klachten bij balans, houding en dagelijkse handelingen. Daarom is fysiotherapie is een belangrijk middel om valrisico te verminderen, loopafstand te vergroten en het goed kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals opstaan uit een stoel. Door de verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgleners betrokken bij de behandeling. Dat maakt de behandeling multidisciplinair.

Tijdens het intakegesprek worden al uw problemen in kaart gebracht en bespreken we wat voor gevolgen dat heeft voor u. Tevens wordt er gekeken naar omgevingsfactoren, leefstijl, andere ziektes of aandoeningen en het gebruik van medicatie. We nemen specifieke vragenlijsten en testen af om de klachten objectief te kunnen beoordelen en de behandeleffectiviteit meetbaar te maken. Daarna wordt er samen met u een passend behandelplan gemaakt waarvan de eerste behandeling zal bestaan uit voorlichting, advies en uitleg over de ziekte. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van oefentherapie zowel in onze oefenzaal als bij u thuis. 

  • Ziekte van Parkinson
  • Parkinsonismen (o.a. MSA, PSP)
  • Balanstraining
  • Krachttraining
  • Looptraining
  • Strategietraining
  • Cueing
 
 
Bas de Kok
 
Voor meer informatie neem dan contact op met onze praktijk.
U kunt ook een kijkje nemen op de website Parkinsonnet.nl

Therapeuten

Wilt u meer weten?

Blogs