Josje Stoffels

Josje Stoffels
Fysiotherapeut en longfysiotherapeut

In 2004 ben ik op 17 jarige leeftijd begonnen aan de sportacademie in Tilburg. Na het afronden van deze studie ben ik gaan werken in het basis onderwijs als docent lichamelijke opvoeding. Al snel kwam ik er achter dat de bewegingsleer mij erg interesseerde en ben ik naast mijn baan in het onderwijs in 2009 gestart met de opleiding Fysiotherapie. Met veel plezier heb ik 7 jaar deze twee werkvelden gecombineerd.

Als fysiotherapeut heb ik mij in verscheidene disciplines gespecialiseerd middels cursussen en bijscholingen. Een van mijn specialisaties is het behandelen van mensen met een longaandoening, waaronder COPD en Astma. Belangrijk vind ik hierbij het zicht krijgen op uw gehele plaatje van de klacht tot uw hulpvraag. De uitdaging om hier samen met u achter te komen vind ik één van de mooiste dingen van mijn vak.

Ademhalingstherapie – zoals trainen van de ademspieren, ontspanningsoefeningen en mucusklaring – kan een onderdeel van de behandeling zijn en tevens ook het oefenen om de kracht en conditie weer op orde te krijgen. Enthousiasmeren en motiveren doe ik graag, samen met u ga ik op zoek naar een andere leefstijl waarin bewegen een groot goed is.

Sinds maart 2020 heb ik door mijn achtergrond in de longfysiotherapie er nog een specialisatie bij en dat is de revalidatie na het doormaken van Corona of COVID-19 virus. Hiervoor heb ik gerichte cursussen en webinars gevolgd en kan ik mijn kennis over de longen en training goed gebruiken. Binnen Hillegersberg heb ik hiervoor een speciaal multidisciplinair team Covid-19 opgezet waardoor er snel contact is met collega’s.

Daarnaast heb ik de nodige kennis en ervaring in de behandeling van knie en enkelklachten. Het zijn beide belangrijke gewrichten in ons gaan en staan waardoor het vervelende gevolgen kan hebben wanneer u niet ‘lekker loopt’. Ik draag graag mijn steentje bij om u weer op de been te krijgen, bijvoorbeeld na een knieoperatie, enkelverzwikking of overbelasting.

Naast fysiotherapeut ben ik moeder van twee dochters en ga ik graag met mijn partner een stuk hardlopen. Sinds deze zomer heb ik de hockeystick ingeruild voor het tennisracket.


Josje is aanwezig op
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Wilt u een afspraak met Josje?

Neem contact op