Echografie

Echografie

Bij Groh Fysiotherapie zijn we trots zijn op onze expertise in musculoskeletale echografie. Onze ervaren echografist, Roel Kamp, is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van klachten aan de schouder, heup, knie en enkel met behulp van echografie.

Wat is musculoskeletale echografie?

Musculoskeletale echografie is een medische beeldvormingstechniek die geluidsgolven gebruikt om gedetailleerde beelden te produceren van spieren, pezen, gewrichten en ligamenten. Het is een veilige, niet-invasieve en pijnloze methode om inzicht te krijgen in de oorzaak van pijn of bewegingsbeperkingen in het bewegingsapparaat.

Waarom kiezen voor echografie bij Groh Fysiotherapie?

Bij Groh Fysiotherapie staat uw gezondheid en welzijn voorop. Echografist Roel Kamp heeft jarenlange ervaring en expertise in het uitvoeren van musculoskeletale echografieën, met een focus op:

  1. Schouder: Rotator cuff aandoeningen, schouderinstabiliteit, bursitis en peesontstekingen
  2. Heup: Slijmbeursontsteking, heupartrose, peesontstekingen en labrumletsels
  3. Knie: Meniscusproblemen, ligamentblessures, kraakbeenbeschadiging en peesontstekingen
  4. Enkel: Enkelinstabiliteit, achillespeesontsteking, enkelartrose en ligamentblessures

Hoe werkt een echografie bij Groh Fysiotherapie?

Tijdens uw eerste afspraak zal Roel Kamp een uitgebreide anamnese afnemen om uw klachten en medische geschiedenis in kaart te brengen. Vervolgens voert hij de echografie uit, waarbij een gel op uw huid wordt aangebracht en een echokop langs het te onderzoeken gebied wordt bewogen. De beelden worden direct op een monitor getoond en geïnterpreteerd, zodat Roel Kamp u een duidelijk beeld kan geven van de oorzaak van uw klachten.

Wat zijn de voordelen van echografie binnen de fysiotherapie?

Echografie binnen de fysiotherapie biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Nauwkeurige diagnose: Echografie helpt bij het stellen van een accurate diagnose, wat essentieel is voor een effectieve behandeling.
  • Real-time beoordeling: Met echografie kunnen we uw spieren, pezen en gewrichten in realtime evalueren