Functioneel neurologische stoornis

Functioneel neurologische stoornis

Functionele Neurologische Stoornis (FNS) is een aandoening waarbij patiënten neurologische symptomen ervaren zonder dat er een duidelijke oorzaak kan worden gevonden. Het kan leiden tot problemen in het dagelijks leven, zoals moeite met lopen, spreken en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van de symptomen van FNS. In deze blog bespreken we de behandeling van FNS door psychosomatisch fysiotherapeut Lizzy Koert.

Wat is Functionele Neurologische Stoornis (FNS)?

Functionele Neurologische Stoornis (FNS) is een aandoening waarbij patiënten neurologische symptomen ervaren zonder dat er een duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De symptomen kunnen variëren van spierzwakte, tremoren, verlamming, coördinatieproblemen, evenwichtsstoornissen tot stoornissen in de spraak en het zicht. Deze symptomen kunnen ernstig zijn en de kwaliteit van leven van patiënten sterk beïnvloeden. Omdat de oorzaak van FNS onbekend is, kan het moeilijk zijn om de aandoening te behandelen.

Fysiotherapie bij FNS

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van de symptomen van FNS. Een psychosomatisch fysiotherapeut, zoals Lizzy Koert, kan patiënten helpen bij het begrijpen en beheersen van de symptomen van FNS. Psychosomatische fysiotherapie richt zich op de relatie tussen lichaam en geest en op de invloed van psychische factoren op lichamelijke klachten.

Bij de behandeling van FNS kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van de fysieke functies en het verminderen van de symptomen. Dit kan onder meer bereikt worden door middel van oefentherapie, waarbij patiënten bepaalde bewegingen en activiteiten leren om de fysieke functies te verbeteren. Daarnaast kan er aandacht worden besteed aan ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness, om patiënten te helpen omgaan met de psychologische aspecten van FNS.

Lizzy Koert als psychosomatisch fysiotherapeut

Lizzy Koert is een psychosomatisch fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van FNS. Zij heeft ruime ervaring in het werken met patiënten met deze aandoening en heeft daarbij goede resultaten geboekt. Door haar expertise kan zij patiënten helpen om te gaan met de symptomen van FNS en hen begeleiden bij het verbeteren van hun fysieke functies.

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van de symptomen van FNS. Psychosomatisch fysiotherapeut Lizzy Koert kan patiënten helpen

Therapeuten


Telefonisch

010 - 461 04 80