Corona revalidatie voor thuisdoormakers

Groh blog

Corona revalidatie voor thuisdoormakers

Corona, we krijgen er allemaal mee te maken. Dagen lang op en af koortsstuipen, benauwdheid, brandend gevoel op de borst, weinig eetlust, vermoeidheid en nog vele andere klachten; het gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarbij is het thuis doormaken van Covid-19 zeker geen simpele opgave.

Wat veel van deze thuisdoormakers niet weten is dat je na het doormaken van de ergste symptomen hulp kunt krijgen. Vanaf 18 juli dit jaar heeft iedereen die Corona heeft doorgemaakt recht op 50 behandelingen fysiotherapie voor 6 maanden.

Yorick en ik werken in een multidisciplinair team gespecialiseerd om jou als thuisdoormaker te helpen revalideren. We begeleiden je samen om de controle terug te krijgen over je dagelijkse activiteiten, sport of beweging en werk (-hervatting).

Door ademregulatie te verbeteren met simpele ademhalingsoefeningen krijg je meer ontspanning in de ademhaling, dit zorgt ervoor dat je je minder vermoeid voelt en minder kortademig ervaart. We geven je meer kennis over je ademsysteem, je dagelijkse activiteiten worden daardoor vatbaarder en je houdt energie over om andere dingen te doen. Met een scorelijst kun je zelf goed in de gaten houden hoe de energieverdeling is en of je niet te veel doet. Het omgaan met de klachten, de vermoeidheid en het luisteren naar je lichaam zijn dan ook zeker een onderdeel van de therapie. Het gestructureerd en begeleid opbouwen van conditie en kracht door een persoonlijk afgesteld oefenprogramma kan zowel in onze praktijk als vanuit thuis gevolgd worden via ons eFysio traject.

Zo wordt de weg terug naar een gezond dagelijks leven weer ingezet! Succes en sterkte in deze bijzondere tijd.

Josje Stoffels


Josje is aanwezig op
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Wilt u een afspraak met Josje?

Neem contact op

Neem gerust contact op als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen.

Telefonisch

010 - 461 04 80