Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie

Veel ouderen krijgen ten gevolge van ziekten en slijtage te maken met problemen in de algehele mobiliteit en functionaliteit. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in deze groep kwetsbare ouderen en cliënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Ouderen hebben vaak te maken met chronische aandoeningen en ziektes die het herstel kunnen belemmeren. Er  kunnen dan problemen in het dagelijks functioneren ontstaan en de zelfstandigheid/autonomie kan in het geding komen. Het is daarom belangrijk om breed te kijken bij het zoeken naar de oorzaak van het mobiliteitsprobleem, om zo tot een passend plan te komen. Tijdens de intake wordt dan ook gekeken naar omgevingsfactoren, leefstijl, andere ziektes of aandoeningen en medicatie om het beeld compleet te krijgen. Daarna wordt er samen een persoonlijk behandelplan gemaakt. Een behandeldoel kan zijn om te helpen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, of het valrisico in kaart te brengen.

De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven.

Tevens adviseren en begeleiden we eventuele gezinsleden en mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en het gebruik van (loop)hulpmiddelen.

Daarnaast werken we veel samen met andere disciplines zoals ergotherapie, huisartsen, thuiszorg en andere hulpverleners.

Onze fysiotherapeuten behandelen ouderen met pijnlijke en/of stijve spieren en gewrichten, rugklachten, krachtsvermindering, balans- of loopproblemen, verminderde conditie, voor revalidatie na een heup- of knieprothese of andere klachten waarbij de zelfstandigheid/autonomie in het geding komt. Maar ook bij chronische aandoeningen of ziektes zoals een doorgemaakte CVA of TIA, dementie, osteoporose, artrose.  

  • Pijnlijke en/of stijve spieren en gewrichten 
  • Loopproblemen
  • Valpreventie
  • Balansproblemen
  • Revalidatie na nieuwe heup of knie
  • Revalidatie na beroerte

Neem gerust contact op als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen.

Telefonisch

010 - 461 04 80