Honza Groh

Honza Groh
Fysio/Manueeltherapeut

In 1973 ben ik afgestudeerd aan de Haagsche Academie voor Lichamelijke Opvoeding als gymnastiekleraar en direct verder gegaan met de opleiding fysiotherapie. Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik blijven werken als gymleraar en was ik tevens verbonden aan de KNLTB als docent voor de opleiding tot tennisleraar. Bovendien gaf ik namens de Nederlandse Skivereniging jarenlang skigymnastiek in Den Haag en later in Delft en Rotterdam – Hillegersberg. Na mijn studie fysiotherapie ben ik gaan werken bij de praktijk van Dos Winkel en ben ook daar gaan lesgeven bij de opleiding voor Orthopedische Geneeskunde en Manuele Therapie.

In 1981 ben ik docent geworden aan de Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam, wat later de Hogeschool Rotterdam werd, hier heb ik 33 jaar met veel plezier gewerkt. In het zelfde jaar in oktober ben ik samen met mijn vrouw Yvonne een eigen praktijk gestart in Hillegersberg. In 1987 heb ik de studie Manuele Therapie afgerond, tevens het geboortejaar van mijn zoon Yorick, die de praktijk overneemt.

Van 1981 tot met 2011 was de praktijk aan de Freericksplaats gevestigd en hebben de praktijk uitgebreid met een kleine oefenzaal waardoor er bewegingslessen gegeven konden worden. De bewegingslessen en Medische fitness groepslessen hebben we in het huidige MCH voortgezet en uitgebreid. In die jaren heb ik zowel veel aankomende – als toptennissers begeleid.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de problemen die kunnen ontstaan vanuit een niet goed functionerende beweging. Het analyseren van het bewegingsapparaat is daarom essentieel voor het lokaliseren van een fysiek probleem of van steeds terugkerende blessures. Nog steeds word ik bij onbegrepen problemen van het bewegen betrokken en adviseer dan ook nog graag.

Bekijk ook

Honza is aanwezig op
  • Woensdag

Wilt u een afspraak met Honza?