Yoga

Yoga

Yoga met Aida

Iedereen kan yoga. ‘Ik ben heel stijf’, of ‘yoga is toch heel zweverig’, dingen die ik vaak hoor van mensen die zich belemmerd voelen om aan yoga te doen. Toen ik zelf begon met yoga een aantal jaar geleden had ik ook mijn twijfels omdat ik zelf ook niet het flexibelste lichaam heb. Maar gaandeweg leerde ik dat je voor yoga niet per se lenig hoeft te zijn. Ieder lichaam is uniek en werkt anders. Yoga helpt jouw lichaamsbewustzijn te vergoten en beter te leren kennen. Het leert je waar jouw weerstand zit en hoe je daarmee kunt omgaan. Vaak gebeurt dit op een mindfulle manier; puur alleen al doordat je met aandacht beweegt.

Bij mij kun je terecht voor een vinyasa of yin yoga les. Lees hieronder wat deze yogavormen inhouden.

Vinyasa

Vinyasa yoga is een dynamische en energieke vorm van yoga. Deze vorm van yoga is gericht op het versterken van spieren, balans en mentale focus. In een vinyasa les verbindt je jouw ademhaling met je bewegingen. De zonnegroet vormt de basis van de vinyasa. Naast de zonnegroet worden verschillende vloeiende bewegingen uitgevoerd, iedere les is uniek. Vinyasa draagt bij aan een kalme en rustige geest. Je kunt vinyasa zien als een soort bewegende meditatie.

Yin

Yin yoga is een yogavorm zonder krachtinspanning, waarbij de houdingen vaak zittend of liggend plaatsvinden. De zwaartekracht helpt jouw lichaam te ontspannen. De meeste vormen van yoga zijn gericht op spierversterking, bij yin yoga probeer je je spieren juist zoveel mogelijk los te laten. Yin yoga is gericht op het versterken van gewrichten en het soepeler maken van je bindweefsel. Dit doe je door soms wel 5 minuten in dezelfde houding te blijven, waarbij je je lichaam en geest helemaal kalm laat worden.

Yin is voor iedereen; als je (veel) sport kan een yin yoga les je een fijne, diepe stretch geven. Maar ook als je gewoon wil bijkomen en ontspannen kan een yin les uitkomst bieden.

Bekijk ook

Praktische informatie

Kom in sport- of yogakleding. 
Aanmelden voor de les is verplicht.
Neem uw eigen mat of grote handdoek, met een extra handdoek voor over de props.
Breng een flesje water mee. 

Tarieven

Trainers

Neem gerust contact op als u vragen heeft of een afspraak wilt inplannen.

Telefonisch

010 - 461 04 80

Schrijf u in

via de website